2021

23.října 2021  Halloweenské přespání v hasičárně


V sobotu 16.10.jsme se zúčastnili Závodu požárnické všestrannosti podzimního kola hry Plamen v Peruci. Je to běh na cca 2,5km, kde mladí hasiči prověřují své znalosti v topografii, střelbě ze vzduchovky, překonání lana, znalosti PHP a technických prostředků a zdravovědě.Na start se postavili dvě mladší družstva, která obsadila 12 a 13misto, jedno starší družstvo, které obsadilo 19místo a dorostenec Standa, který si domů přivezl bronzovou ... Tímto všem gratuluji a děkuji za účast... 


29.-30. září 2021 prodej kytiček v rámci dne proti rakovině. 


25.září 2021 

Dnes jsme se zúčastnili soutěže ZPV v Citolibech. Závod požárnické všestrannosti je běh na 3km s plněním cca 9 úkolů ( střelba ze vzduchovky, překonání vodorovného lana, chůze po chůdách, kuželky, topografie, technické prostředky, buzola, zdravověda a PHP). To vše naši mladí hasiči musí umět a to vše s nimi trénujeme.Dorost se umístil na 1. místě. Starší žáci poslední a mladší žáci předposlední. V našem kolektivu máme spoustu nováčků, proto jsme rádi, že jsme se mohli alespoň zúčastnit a děti soutěž vyzkoušet... Všem gratuluji a děkuji za účast... 


19.září 2021

 Dnešní soutěž v Košticích o poháry starosty OSH. Naši nováčci z kolektivu si zaběhali v kategori mladších hasičů. Vyzkoušeli jsme si to a víme na čem máme do budoucna pracovat...   


7.září 2021

2. schůzka proběhla procvičováním topografických značek, telefonních čísel, technických prostředků, balením hadic. Poté nás čekal klasický požární útok - trénink na soutěž.


5.září 2021

Dnešní první schůzka v novém roce 2021/2022 byla v rytmu přijímání nových mladých hasičů, nových pravidel a poznání se navzájem. Vítáme mezi sebou nové dětičky a těšíme se na další schůzky. Požární útok v hezkém počasí nesměl chybět. 


Soustředění srpen 2021


31.červenec 2021

Dnešní rychlo koupání v požární nádrži... Děti i dospělý nikdo se v Tucho vody nebojí... 


3.červenec 2021

Dnes jsme se zúčastnili soutěže ve Slavětíně. Počasí nám přálo a pro některé to byl první či druhý závod. Tým starších obsadil 4. místo a tým mladších první místo od konce. Všichni jsme si akci užili a o to nám šlo nejvíce. Byla to poslední soutěž před prázdninami... Všem děkuji za účast...  


20.června 2021

Výlet s překvapením... Dnes jsme s mladými hasiči vydali na výlet na Stekník navštívit rodinu jednoho našeho člena, který se tam přestěhoval a jejich stádo jelenů. Přivítání proběhlo v milé atmosféře a už se zapaloval oheň na opékání buřtíků. Po najezení a občerstvení jsme se vydali na průzkum a pohlazení jelena jménem Čert a jeho čtyřech krásných dám. Museli jsme být potichu a v malých skupinkách. Zážitek to byl obrovský a naše děti si to užili. Děkujeme Jiřina Šnajberková za pozvání a úžasný zážitek.  


13.června 2021

Dnešní nácvik mladých hasičů.. Máme mezi sebou novou členku a hned jsme ji zapojili do nácviku útoku. Předtím jsme si, ale společně prošli topografické značky a technické prostředky.   


8.června 2021

Dnešní schůzka mladých hasičů. Začali jsme práci s hadicí a pak se vrhli na trénink požárního útoku. Rozmnožili se u nás mladší děti a tak trénujeme a trénujeme, aby jsme se to naučili... Dnes se za námi přišla podívat i budoucí členka...  


6.června 2021

Dnešní den jsme oslavili dodatečně 1.6. DEN DĚTÍ... Pro děti bylo připraveno sedm stanovišť (střelba ze vzduchovky, skákání v pytli, hod na cíl, překážková dráha, slalom na koloběžce, rybičky a stříkání na terč) buřtíky, trampolína a pěna spojená se sprchou. Počasí se nám vyvedlo a děti si den užili. Pro každého na konec čekala malá odměna.   


30.května 2021

Dnešní schůzka mladých hasičů byla v režimu tréninku požárního útoku, procvičování práce s hadicí, technických prostředků a hlavně nácviku spolupráce v kolektivu.

Hasiči nás baví! 


22.května 2021

Dnes jsme se zúčastnili okresního kola soutěže Plamen 2021. Byla to pro nás v jednom ohledu premiéra. V požárním útoku a i ve štafetě dvojic již nějakou práxi máme. Co pro nás však bylo nové je štafeta 4x60m, kterou jsme běželi poprvé. Dnes však nebyl náš den. A umístili jsme se na předposledním místě. Řídíme se však heslem: Trénink dělá mistra. Takže budeme trénovat a na další soutěži si skóre opět vylepšíme. Děkuji všem dětem, které se zúčastnili. A i přes nepřízeň soutěž nevzdali a bojovali až do konce. Příště budeme lepší.  


16.května 2021

Mladí hasiči Tuchořice si z dnešní soutěže O pohár starosty obce v Košticích dovezli domu bronzovou příčku. Takže třetí místo je naše!!! Děkuji za účast a všem gratuluji... 


18.dubna 2021

I dnes se někteří z nás vydali na akci Ukliďme Česko , kterou opět pořádáme. Od 15hod do 19:30 jsme chodili po okolí Tuchořic a uklízeli po jiných. Jedna skupina se vydala směrem na Markvarec, druhá směrem ke starému Židovskému hřbitovu a třetí směrem k Lipnu a přes les zpátky. Okolí prostředního rybníka a ovčína směrem ke kapličce jsme uklidili už včera. Všem zúčastněným děkuji za pomoc. A za odvahu jít uklízet.    


17.dubna 2021

I přes nepřízeň jsme se rozhodli ani letos nevynechat akci Ukliďme Česko , kterou jako každý rok organizujeme. Letos však v jiném provedení. Rozdělení na skupinky a vybaveni ochrannými prvky jsme dnes uklidili jednu část kolem obce Tuchořice a zítra nás čeká část druhá. Děkuji všem za pomoc.